Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Σπουδές στην Ιταλία - Ιταλικά Πανεπιστήμια

1.Γιατί σπουδές στην γειτονική Ιταλία;

alt Τα ιταλικά πανεπιστήμια που προτείνουμε είναι κρατικά και αναγνωρισμένα διεθνώς και από το ΔΟΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
alt Με την δική μας καθοδήγηση θα κάνετε σωστή επιλογή πόλης και η εισαγωγή σε οποιαδήποτε πόλη θα σας φανεί πάρα πολύ εύκολη.
alt Χαμηλό κόστος φοίτησης και ζωής.

2.Σχολές χωρίς εξετάσεις

alt Πολυτεχνείο (εκτός από Αρχιτεκτονική)
Φαρμακευτική (σε κάποια πανεπιστήμια διεξάγονται εισαγωγικές εξετάσεις)
Φυσικής
Χημείας
Μαθηματικών
Οικονομικών
Βιολογικό
Νομική
Φιλολογία
Γλωσσών
Καλών Τεχνών, κ.α.

3.Σχολές με εξετάσεις

Ιατρική (και όλες οι σχολές που ανήκουν στην Ιατρική, Φυσιοθεραπεία, Νοσηλευτική, Λογοθεραπεία κ.α.)
Κτηνιατρική
Οδοντιατρική
Αρχιτεκτονική
Ψυχολογία
Παιδαγωγικά

4.Δομή εξετάσεων(για τις σχολές με εξετάσεις)

Σε αυτήν την περίπτωση οι εξετάσεις είναι σε μορφή Multiple Choise - Πολλαπλών επιλογών (80 ερωτήσεις), Οι οποίες περιλαμβάνουν ερωτήσεις σχετικές με τα βασικά μαθήματα της ειδικότητας που έχει επιλέξει ο υποψήφιος, καθώς και ερωτήσεις Γενικής, Κουλτούρας, Λογικής.

Ημερομηνίες εξετάσεων

Οι εξετάσεις διεξάγονται το Σεπτέμβριο, αλλά διαφέρουν ανά πανεπιστήμιο. Το Ινστιτούτο Bertamini θα σας ενημερώσει για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες εξετάσεων.

5.Κόστος ζωής και διαβίωσης

Το κόστος ζωής αν και διαφέρει από πόλη σε πόλη, σε γενικές γραμμές είναι παρόμοιο με της Ελλάδας, οπως επίσης και το κόστος διαμονής (περίπου 300€ ανά μήνα για γκαρσονιέρα, 550€ ανά μήνα για δυάρι και 700€ για τριάρι). Παρόλα αυτά, στην Ιταλία οι φοιτητές συνήθως μοιράζονται το διαμέρισμα με αποτέλεσμα το κόστος διαμονής να μειώνεται μέχρι και κατά το ήμισυ.
Τα δίδακτρα του πανεπιστημίου κυμαίνονται από 600€-1400€ τον χρόνο ανάλογα με την φορολογική δήλωση του γονέα του μαθητή.
alt Όσον αφορά το κόστος σίτισης, οι φοιτητές μπορούν να γευματίσουν στην φοιτητική εστία του πανεπιστημίου με 3€ ή 5€, ανάλογα με την φορολογική δήλωση του γονέα του μαθητή.

Απευθυνθείτε σε μας, γιατί:

Από το 1972 εξειδικευόμαστε στην προετοιμασία των υποψήφιων φοιτητών Ιταλικών πανεπιστήμιων και αναλαμβάνουμε με συνέπεια:
alt
Την τακτοποίηση όλων των δικαιολογητικών στην Ελλάδα, Ιταλία μέχρι και εύρεση κατοικίας.alt Την σωστή καθοδήγηση των υποψήφιων σπουδαστών για την επιλογή του Πανεπιστημίου, της πόλης, της διαμονής και της διατροφής τους.
alt Την συνοδεία στην Ιταλία.
alt Την άρτια εκπαίδευση των υποψήφιων μαθητών στην Ελλάδα και μετέπειτα την σωστή τους προετοιμασία στην Ιταλία. Το ινστιτούτο Bertamini διατηρεί επίσημη συνεργασία με Ειδικούς Εκπαιδευτικούς Ομίλους Προετοιμασίας Υποψήφιων με απώτερο σκοπό την ευκολότερη εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο που επιθυμούν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 210 6009324 - 210 6085720
Σας περιμένουμε!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: